Tillverkning

Högteknologisk tillverkning​

Våra toppmoderna tillverkningslinjer kännetecknas av effektivitet och driftsäkerhet. Varje maskin underhålls och uppdateras kontinuerligt. Robotarna och tillverkningslinorna designas och programmeras av våra egna medarbetare.

Högteknologisk tillverkning och presshärdning

På Väderstad Components har vi full kontroll över hela tillverkningsprocessen. Regelbundna tester innebär att vi kan garantera en jämn och hög kvalitet i produktionen. Tillverkningen startar i våra lasermaskiner och fortsätter sedan till bearbetning, formning och presshärdning. Därefter lackeras produkterna i vår robotiserade pulverlackeringslinje. Härdning av stål är en fråga om timing mellan tid och temperatur, något som vi är unikt skickliga på. Så skapar vi den exakta hårdheten och de mekaniska egenskaper som en Väderstads jordbruksmaskin kräver.

Vi arbetar med att utöka vårt produktsortiment ytterligare och att bredda vår tillverkning och på så sätt utvecklas som ledande komponent leverantör.

Hög intern kompetens

Våra maskinanläggningar designas, tillverkas, monteras och servas av våra egna medarbetare. Även programmering och hantering av robotar och produktionsutrustning sker i egen regi. Att ha den kunskapen inhouse är en enorm styrka som märks i både kvalitet och leveranssäkerhet.

Vi ställer höga krav på personalen redan vid rekryteringen. För vissa tjänster krävs civilingenjörsutbildning eller annan relevant högskolekompetens, för andra tjänster krävs gedigen verkstadskompetens. Gemensamma nämnare för alla våra anställda är viljan att utvecklas, vidareutbilda sig och att ta ansvar.

Mycket goda utvecklingsmöjligheter

Väderstad har startat ett nytt unikt materiallaboratorium (Materials Technology Lab) som är utrustat för att utföra de olika tester som är nödvändiga för att hitta materialets optimala mekaniska egenskaper. Läs mer