Provningstekniker till vårt material lab

Ansök senast: 2022-10-31

Provningstekniker till vårt material lab

Vill du arbeta med utveckling av våra produkter och processer? Då är Väderstad Components rätt företag för dig. Vi befinner oss i en expansiv utvecklingsfas och behöver förstärka organisationen med en driven och idérik provningstekniker.
Som provningstekniker kommer du att ha omväxlande och intressanta arbetsuppgifter där du får möjlighet att medverka i utvecklingsprojekt från förstudie till utprovning.
Du ansvarar för värmebehandling av materialprov, bereder material för och utför mekanisk provning som hårdhet, draghållfasthet och slagseghet, sammanställer och dokumenterar testresultat.
Du kommer också arbeta nära övriga funktioner som teknisk utveckling, inköp, produktion och kvalitet där du också utför mätning och ombesörjer kalibrering av mätdon.

Våra maskinanläggningar designas, monteras och servas av vår egen personal. Även programmering och hantering av robotar och produktionsutrustning sköter vi i egen regi. Att ha den kunskapen internt är en enorm styrka som märks i både kvalitet och leveranssäkerhet. Vi har också en väl utvecklad kvalitetsavdelning tillsammans med ett labb för provning och utveckling av materialegenskaper.

Din profil

Vi söker dig som gymnasie- / högskole-utbildning med inriktning mot teknik eller naturvetenskap. Du har några års arbetslivserfarenhet från tillverkande industri men vi välkomnar likväl dig som precis är klar med din utbildning. Vi ser också positivt på om du har en agronomisk bakgrund eller erfarenhet från jordbruk.

Vi tror att du kommer att trivas i rollen som provningstekniker hos oss om du är intresserad av att utvecklas både i din roll och tillsammans med företaget. Som person är du social, nytänkande, kreativ och har ett utpräglat ordningssinne. Vi värdesätter vår laganda och att gemensamt driva utvecklingen framåt på ett effektivt sätt, där vi ständigt utvecklas i nya utmaningar.
Du kommer ha stora möjligheter att göra skillnad i vår verksamhet och kunna påverka både hur verksamheten och din egen roll formas och utvecklas. Vi kommer att hjälpa dig att nå dina mål genom kontinuerlig kompetensutveckling för att ge dig bred kunskap om våra produkter, processer och metoder. Placering för tjänsten är i Överum där vi erbjuder dig en trivsam arbetsmiljö.

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Utvecklingsingenjör/Materialteknik Anders Bäckström 076-133 74 80

Kontaktperson

Ladda upp ditt CV .PDF eller .ZIP max. 10MB
Ladda upp ditt personliga brev .PDF eller .ZIP max. 10MB